RÖJNINGSARBETE

RÖJNING AV SKOGEN

 

2024 röjdes grönytorna runt Södra Hovallsvägen / Tockesuddevägen samt angränsningen invid strandängarna.

Inventering och markering av tomtrör, fällning av ekar samt inventering och borttagning av invasiva arter genomfördes. Ett härligt glatt gäng samlades och gemenskapen accpmpanjerades av ljudet av röjsågar och vädret bjöd på plussgrader och solsken! Tack alla som bidrog till gott utfört arbete och god stämmning!



2023 bytte vi och ägnade årets röjningsinsats till att göra fint på strandängarna. Massor av vresros och annat som blivit för stort och störigt för att korna ska ge sig på det togs bort. Det gjorde ängarna prydligare, men ökade också betesytorna till fördel för djuren som kommer att livnära sig där under vår och sommar.



2019 röjde vi i området omedelbart öster om Södra Hovallsvägen där denna svänger in på Tockesuddesvägen. Åren därefter röjdes den övre delen av området väster och söder om vägkorset och senare rensades den nedre delen av samma område. Det är nu en rejäl del av våra gemensamt ägda skogspartier som röjts rena. Ännu återstår en del, men passa gärna på att titta över de områden som nu är klara. Idag ser det ut som välskötta områden av ungbjörk, en del småekar och till våren och sommaren kommer en skir grönska att få bättre chanser att spira än på många år.


Ett hjärtligt tack till alla bydelägare som ställt upp, år efter år, för att göra detta möjligt. Det har bitvis varit isande kallt, ibland lite vått och rått, men arbetet har genomförts i glad anda och i bästa tänkbara gemenskap. De som inte haft möjlighet att deltaga tidigare får chansen till nästa år. Vi kommer troligen att även då gå ut med två eller tre datum för att ge så många som möjligt chansen att kunna hjälpa till.